Accutrend Lactaat 25 Strips

Accutrend
4015630004690
Bestel
  • Beschrijving

Snel en betrouwbaar meten van uw lactaat-gehalte. Per verpakking worden 25 teststrips geleverd. Deze strips kunt u gebruiken met de Accutrend Plus GCT Meter.  

Door regelmatig meten van het lactaat gehalte kan o.a. de maximale trainings-duur en intensiteit worden bepaald. Bij een te hoge belasting zal het lactaat gehalte (verzuring van de spieren door een tekort aan zuurstof) explosief stijgen. Door het meten van deze exacte waarde (binnen 60 seconden resultaat) kan er precies worden bepaald wat de maximale belasting voor de sporter dient te zijn om net niet te verzuren (steady state). De trainingsbelasting mag en kan dan nog verder worden opgevoerd. Bij het bereiken van een bepaald niveau zal er meer lactaat worden aangemaakt dan er kan worden afgebroken. Er kan en mag dan geen nog hogere belasting worden opgelegd.

Voor een precieze afstemming voor indivuele sporters dienen er fasetest te worden uitgevoerd waarbij er door middel van regelmatige metingen een belasting afhankelijke lactaatcurve (zie voorbeeld hieronder) kan worden opgesteld.