Lactate Scout Vet

EKF lanceert handheld veterinaire lactaatanalysator

Lactate Scout Vet biedt nauwkeurige, eenvoudig te gebruiken, draagbare lactaattest voor kleine en grote dierpraktijken

EKF Diagnostics, een wereldwijd bedrijf voor in-vitrodiagnostiek, kondigt de lancering aan van een nieuwe versie van zijn Lactate Scout-analyzer, speciaal ontworpen voor gebruik in veterinaire omgevingen. Lactate Scout Vet maakt gebruik van dezelfde bewezen technologie die in eerste instantie werd ontwikkeld om topsportcoaches en atleten te voorzien van een nauwkeurige en eenvoudig te gebruiken handheld lactaattest. De nieuwe Lactate Scout Vet biedt een soortenselectie voor honden, paarden, varkens en runderen, waardoor het ideaal is voor gebruik in zowel kleine als grote dierpraktijken.

Lactaattesten worden in de dierenkliniek steeds vaker gebruikt voor prognose en diagnose in een aantal klinische presentaties. Het kan worden toegepast als een snelle triage- en risicostratificatietool die steeds hogere risicocategorieën toewijst. De beschikbaarheid van betrouwbare handheld lactaatanalysatoren, zoals de nieuwe Lactate Scout Vet van EKF, die gevalideerde resultaten bieden die vergelijkbaar zijn met laboratoriumtests, betekent dat snelle, kosteneffectieve en bijna-patiëntresultaten nu gemakkelijk toegankelijk zijn als een waardevol hulpmiddel voor de dierenarts.

Lactate Scout Vet levert nauwkeurige lactaatmetingen binnen 10 seconden, van slechts een capillair bloedmonster van 0,2 μL, genomen via oorlelprik. De handheld analyzer heeft snelle en eenvoudige opties voor het selecteren van soorten en kan tot 500 resultaten opslaan. Lactate Scout Vet is een gebruiksvriendelijk apparaat en het eenvoudig te navigeren e-paper display biedt uitstekende leesbaarheid in verschillende lichtomstandigheden, evenals bij verschillende kijkhoeken.

"Met onze uitgebreide ervaring in lactaatmeting in de markt voor klinische diagnostiek, zijn we verheugd om onze nieuwste analyzer, Lactate Scout Vet, te lanceren, die speciaal is ontworpen voor de veterinaire markt," zei Mike Salter, CEO van EKF Diagnostics. "Wij zijn al een gevestigde fabrikant, leverancier, distributeur en exporteur wereldwijd van lactaat analyzers, het leveren van betrouwbare pre- en post-sales ondersteuning. We zijn trots op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke apparaten die betrouwbare, snelle en nauwkeurige resultaten bieden."

EKF Diagnostics ontwikkelt, produceert en levert al meer dan 30 jaar medische diagnostische producten en diensten aan de wereldmarkt. Het heeft zijn point-of-care en centrale laboratoriumproducten in meer dan 100 landen verkocht en ondersteund. EKF's Lactate Scout analyzers zijn door veel Olympische en Nationale Sportverenigingen gebruikt om atleten voor te bereiden op grote kampioenschappen. Naast het gebruik ervan in vele andere menselijke uithoudingsvermogen en teamsportactiviteiten, is het nut van Lactate Scout voor dierenatleten, zoals voor paardenraces in de VS, goed ingeburgerd.

Lactate Scout Vet

NEW

Lactate Scout Big Pack 25+

25 Teststrips voor

  • Lactate Scout +
  • Lactate Scout 4
  • Lactate Scout Sport